A Renault Sport modellek a franciák kínálatán belül különleges helyen szerepelnek, hiszen igazi rajongók vásárolják ezeket. Nekik készülnek az új R.S. Performance kiegészítők, illetve ezen a néven időről-időre különleges modelleket is kínálnak majd. A sort a Clio R.S. nyitja, azért kell sietni, mert jövőre már leváltják a kisautót.

Az alkatrészek segítségével az utcai autót közelebb vihetik a versenyautókhoz a tulajdonosok. Az optikai csomagból, amely a Clio R.S. 16 tanulmányautó megjelenését utánozza, csak 250 darabot készítenek, a Turini fantázianevű felnik vörös vagy fekete színben kérhetőek. A teljesítménynövelő extrák közé tartoznak az autó tudását fokozó dolgok, úgymint karbon kagylóülések, nagy teljesítményű fékek és felfüggesztés, toronymerevítők, satöbbi.

Az R.S. Performance cuccokat a www.renaultsport.com weboldalon keresztül lehet megvásárolni, szintén itt lehet hozzájutni a Renault Sport jelzésű szerelési anyagokhoz, amiben guruló szerszámosláda, szerszámkészlet, nyomatékkulcs, emelő is megtalálható.