A Volvo gyár szerint az új S90 és V90 modellek gerince az a sportos felfüggesztés, ami jó tapadást biztosít. Ezek után már magától értetődik, hogy a megjelenésben is dinamikusabbra veszik a figurát, itt vannak az első képek az R-Design megjelenési csomagról.

Ennél az első lökhárítót cserélik le olyanra, amelynél az alsó légbeömlő hármas osztású, a változatlan ködlámpák ennél már a szélső nyílásokhoz szorulnak. Új a hűtőrács betéte, amely a hátsó lökhárító betétjével együtt fényes fekete finist kap, ezen kívül a külső tükrök háza is ezüst színű – független a karosszéria színétől. Az R-Design megjelenési csomagot esztergált felületű, 5 duplaküllős könnyűfém felnik teszik teljessé.

Az utastérben a koromfekete műszerfal és kárpitozás hivatott jelezni a sportosságot, a dekorbetétek, a pedálok és a padlószőnyegek is egyediek, nagyobb oldaltartásúak az első ülések, sportkormányt markol a vezető. Mindezt egyedi hangulatvilágítás-csomag helyezi a megfelelő fénybe. Noha már rendelhető a Volvo S90 és V90 R-Design, az árakat csak a harmadik negyedévben közlik, és a forgalmazás is csak az év vége felé indul.

Ekkor várhatóan már elérhető lesz az S90 és V90-es T8-as változatához a Polestar tuningcsomag, amelynél a 407 LE/640 Nm rendszerteljesítményt 420 LE/680 Nm-re növelik – egyedül a kompresszoros-turbós benzinmotort módosítják, aminek 320 LE/400 Nm-ról 334 LE/440 Nm-re növelik a teljesítményét. Ez minden idők legnagyobb teljesítményű közúti Volvo személyautója, amelynél ráadásul nem változik a szabványos fogyasztási érték, ami marad az elméletileg nagyon szép 2,1 l/100 km.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!