Miután Portugáliában (Portimão) és Franciaországban (Miramas) átesett az első teszteken a BMW Motorsport új belépőmodellje, az M2 Competition elnevezésű versenyautó a hétvégén élesben is bemutatkozott a Nürburgringen megrendezett 6 órás versenyen. A sajtóközleményből ugyan kiderül, hogy 28 kört teljesített a gép, de azt valahogy kihagyták, hogy a 110 fős mezőnyben a 109., tehát utolsó előtti pozícióban ért célba a BMW M2 Competition versenyautó.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy még a tesztelési szakasznál tart a fejlesztés, és leginkább adatok gyűjtésére használták a versenyt. Amíg korábban egyedül ment az autó a pályán, most forgalomban próbálhatták annak viselkedését a pilóták, név szerint Beitske Visser és Jörg Weidinger.

A nagyobb légterelőkön kívül a fényszórók belső sarkánál elhelyezett légbeömlők jelentik az eltérést az utcai M2 Competition-höz képest. Az első vásárlók 2020 második negyedévében vehetik át autóikat, amelyet Racing vagy Clubsport formában érkeznek – majd később tudjuk meg, hogy mi az eltérés a két modell között.