A Formula–1-ben szereplő Renault istállója péntek délután 14.00 órakor bejelentette, hogy a 2019-es idényben Daniel Ricciardo lesz majd Nico Hülkenberg partnere.

Az ausztrál pilóta egy órával a franciák bejelentése előtt jelentette be távozását a Red Bull istállótól, amelynek 2014 óta volt az alkalmazottja – írja a Nemzeti Sport Online.

A Renault közleménye szerint az ausztrál év évre szóló szerződést kötött a csapattal, így a 2021-es új szabályok bevezetésekor rugalmas maradhat, és könnyebben válthat ismét csapatot, ha úgy alakul.

„Talán karrierem egyik legnehezebb döntése volt ez, de azt gondolom, eljött az ideje a frissítésnek és annak, hogy új kihívások elé nézzek. Tisztában vagyok vele, hogy a Renault-nak még sok kell hozzá, hogy a célját megvalósítva a legmagasabb célokért küzdjön a sportágban, de lenyűgöző az elmúlt két évben mutatott teljesítménye. Ráadásul, minden alkalommal, amikor a Renault az F1-ben szerepelt, végül mindig elhódította a világbajnoki címet. Remélem, hogy a pályán és azon kívül is tudom majd a csapatot segíteni ezen az úton” – idézi Ricciardót új csapatának hivatalos honlapja.