A rajongók és az istállók hasonlóképpen tűkön ülve várták a Formula-1-es szezon kezdetét, amely végül is március elején indult útjára. Mindenki egyetért abban, hogy a végeredmények jóslatával egy kicsit még várni kell, legalább addig, amíg a szezon feléig eljutunk.

A szezon első két versenye nagyon különbözik egymástól. Albert Park a versenynaptár kevés utcai pályáinak egyike, s Ausztráliában az évnek ebben a szakaszában szokatlanul hideg volt. A malajziai időjárási körülmények radikálisan különböznek majd a másfél hét múlva megrendezésre kerülő nagydíj ideje alatt. A hőmérséklet várhatóan a 30°C-ot is meghaladja majd.

Ezek az időjárási viszonyok nagyon kedvezőek a Williams-BMW és abroncsszállítója (Michelin) számára. “Láthatóan nagyon gyors volt a Ferrari Melbourne-ben és mindegyik michelines autó szenvedett az első abroncsok durva lemorzsolódása miatt. Ez úgy hangzik, mint egy kibúvó, mégis a hideg hőmérséklet azt jelentette, hogy ezek az abroncsok nem mentek olyan jól.” – magyarázta Head.

Az ausztráliai negyedik és ötödik helyezéssel Ralf Schumacher és Juan-Pablo Montoya megkezdték a pontok gyűjtését, s kilenc értékes pontot hoztak a csapat konyhájára. A Williams-BMW istálló így jelenleg a konstruktőri ponttábla második helyén áll. “Ez nem a legjobb start, de legalább mindkét autónk pontszerző helyen ért célba.” – mondta Head.

A Sepang International pályán a grove-i csapat két pilótája ismét arra készül, hogy elhódítsa a legszebb trófeát. Montoya tavaly összeütközött Michael Schumacherrel, aminek az ára értékes helyek elvesztése lett. Ralf Schumacher ezzel szemben a 17. helyről rajtolva kilőtt és végül a negyedik helyen ért célba. “Nagyon meg lennék lepődve, ha nem lennénk legalább ennyire versenyképesek Malajziában.” – tette hozzá sejtelmesen a méltán ismert technikai igazgató.