Néhány nappal a hivatalos embargó lejárta előtt napvilágot láttak az első fényképet a Seat León 3-ról, amelynek a nevében a szám a generációt, és nem az ajtók számát jelöli. Elsőként az ötajtós karosszériával ismerhetjük meg az újdonságot, a háromajtós és a kombi csak később mutatkozik be.

Rögtön két változatban mutatkozik be az új spanyol kompakt, a normál modell mellett az FR-t is megismerhetjük. Kicsit nagyobb légbeömlő az első lökhárítón, más rács-minta, eltérő ködlámpa, nagyobb kerék, fekete betét a hátsó lökhárítón. Közös elemnek látszik a tető első felének fekete betétje, még ha nincs is üvegtető.

Műszakilag az MQB építőkészletre épül az új Seat León, ennek megfelelően már az alumínium blokkos 1,4-es benzines turbót kapja az autó, és a 2,0 literes dízel is az új fejlesztésű, két kiegyenlítő-tengelyes változat. A motorkínálat továbbra is az 1.2 TSI-vel indul, és az 1.6 TDI is választható lesz, az FR-ben minden bizonnyal a 211 lóerős, 2,0 literes TSI dolgozik.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!