A következő két évben hat új akkumulátoros-elektromos autó sorozatgyártását kezdi meg a Mercedes-Benz, és ezzel kapcsolatban fejlesztik a kecskeméti gyárat is. A világpiac számára itt készülnek majd az EQB villanymotoros szabadidő-autó; a kínai piacot a Beijing-Benz pekingi üzemében készülő autókkal látják majd el. Már zajlik a mintegy 50 milliárd Ft összértékű beruházás az Alföldön, és a tervek szerint 2021 őszén indul meg az első akkumulátoros-elektromos modell sorozatgyártása Kecskeméten. A magyar állam 15 milliárd Ft támogatást ad a beruházáshoz.

https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/videos/vb.107420310750528/839510523503846/?type=3&theater

Maga az EQB a Mercedes-Benz GLB-osztály családi szabadidő-autó karosszériáját használja, de attól eltérő lesz az orr és a far kialakítása. Amíg közúton és a Nürburgringen már csak ezek álcázásával tesztelik a típust, a hivatalos kémfotókon még teljesen álcázva mutatják meg a szűk egy év múlva érkező újdonságot.

A technikáról sok konkrétumot még nem tudunk, a hajtás várhatóan közös lesz az EQA villanymotoros szabadidő-autóval, de a nagyobb karosszéria miatt több hely van akkumulátornak; lehet, hogy ezt nem használják ki, hanem inkább megtartják az opciós +2 ülést az elsőkerékhajtású modellekben. Legkésőbb jövő tavasszal várhatóak részletes információk az új Mercedes-Benz EQB villanyautóról.