Az FIA WRX negyedik versenye Nagy-Britanniában, a Formula-1-nek is otthont adó silverstone-i pályán szombaton biztatóan indult Szabó Krisztián számára: a nap végén negyedik helyen állt a köztes eredménylistán, pedig legtöbb ellenfelétől eltérően korábban még sosem versenyzett a pályán. A mezőny egyetlen magyar pilótája és a jól felismerhető fehér Audi S1 EKS RX quattro vasárnap délelőtt, a harmadik kvalifikációs futamon csupán 15. helyen végzett, ami jelentősen visszavetette az összesítésben. Az elődöntőben azonban az előző két versenyhétvégével, Barcelonával és Spával ellentétben kijött neki a lépés, így világbajnoki debütálása, Abu Dhabi után először a legjobb hat között, a döntőben szerepelt. A szezonnyitón negyedikként végzett, Nagy-Britanniából egy ötödik helyezést hozott el.

„A Q3 nem sikerült olyan jól. A rajt után az első kanyarban folyt a dulakodás, ott veszítettem, csak a harmadik helyen tudtam eljönni. Azután az egyik kanyarban kicsit hibáztam, túl lassan fordultam, mivel nem akartam kicsúszni, és megérkeztek hátulról. Beforogtam a gumifalba, ezért lettem csak 15. A Q4 jobban alakult, viszonylag egyedül autóztam, így szereztem nyolcadik helyet, ami negyedik rajtkockát jelentett a második elődöntőben” – beszélt vasárnapi két kvalifikációs futamának menetéről a 26 éves ralikrosszos.
„Az elődöntő rajtja után nagy lökdösődés kezdődött. Én igyekeztem kimaradni belőle, a hatodik helyre kerültem, ahonnan láttam, hogy történni fog valami, és felkészültem, hogy kihasználjam. Végül össze is akadtak, Joni Wiman felborult, ezért piros zászlóval megszakították a futamot. Szerencsémre új rajtot rendeltek, ahova Wiman már nem tudott felállni, tehát egy rajthelyet nyertem. A három Audival bejöttünk az első három helyen, így végre újra ott voltam a döntőben. Az ötödik helyről rajtoltam és ugyanott értem célba, most ezt lehetett kihozni belőle. Elégedett vagyok, voltak jó pillanatai a mai napnak, és most a szerencse is nekem kedvezett. A bajnokságban továbbra is a kilencedik helyen állok, de előttem sokkal szorosabbá vált a verseny. Remélem, tudom folytatni ezt a formát, és ahogy egyre tapasztaltabb leszek, a bajnokságban is lépdelni fogok előre” – zárta értékelését Krisz.

A brit WRX eredménye: 1. Timmy Hansen (svéd, Peugeot 208); 2. Andreas Bakkerud (norvég, Audi S1); 3. Anton Marklund (svéd, Renault Megane RS); 4. Timo Scheider (német, Seat Ibiza); 5. Szabó Krisztián (magyar, Audi S1).
A WRX állása 4/10 forduló után: 1. Timmy Hansen (svéd, Peugeot 208) 88 pont; 2. Kevin Hansen (svéd, Peugeot 208) 84 pont; 3. Andreas Bakkerud (norvég, Audi S1) 77 pont; 4. Janis Baumanis (lett, Ford Fiesta) 62 pont; … 9. Szabó Krisztián (magyar, Audi S1) 50 pont.

Részeredmények: Q1: 7. Q2: 6. Q3: 15. Q4: 8. INT: 8. SF2: 3. F: 5.