Ha nem is állt a feje tetejére a világ, de a BMW a 4-es sorozat bemutatását annak szabadidő-autó változatával, az X4-essel kezdi meg, később jön majd a kupé és a kabrió. Sanghajban ismerhetjük meg a lényegében már a véglegesnek tekinthető BMW X4 tanulmányt, amelynek a belseje és a műszaki tartalma még titok.

Ami látszik, az a bajorok továbbfejlesztett szabadidő-autó formavilága, ami a jelenlegitől lényegében csak a részletekben különbözik: még látványosabbak a lámpák LED betétei, még agresszívebbek a légbeömlők rácsozatai. Az X6-tól ezért könnyen meg lehet különböztetni az annál egy számmal kisebb járművet, az X4 tanulmánynál a karosszéria hossza 4648 mm, a szélesség 1915 mm, a magasság 1622 mm. Hogy a kupés arányok meglegyenek, hosszú, 2810 mm-es tengelytávolságot kapott az újdonság.

A nagyobb szabadidő-autókkal közösen, Spartanburgban fog majd készülni a BMW X4-es, amelynek sorozatgyártású változata jövőre kerül majd a kereskedésekbe. A hivatalos leleplezés azonban valószínűleg még az idén, a Los Angelesi vagy legkésőbb a jövő év elején, a Detroiti Autószalonon várható. Addig meg csak tippelni tudjuk, hogy a többi típusban elérhető 4- és 6 hengeres turbómotorokat kapja majd a BMW X4…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!