A pénteki szabadedzésen a legnagyobb izgalmat az okozta, amikor Coronel autója majdnem kiégett a bokszok előtt. Az első tűzoltó csípőből nyakon lőtte az ébredő tüzet, így a nagy bajt sikerült megakadályozni. Az időmérőn aztán Michelisz Norbi volt a legjobb hondás, végig dominált a márkatársak között. Negyedik lett, erőből, ahogy tavaly!

A Q1-ben Norbi hamar lezárta a vitát, az első mért kör után az élre ugrott, fél másodpercet adva mindenkinek. A második mért körben már megjelentek a hondások is, az addig kieső helyen kullogó gyári versenyzők szépet odavágtak a végére, de arra nem számítottak, hogy Norbinak erre is lesz egy válasza. Pedig volt! Elakadt a szavuk, de a miénk is! Elsőnek fordult. Norbi a harmadik idővel nyitott, ez is több, mint amire gondolhattunk. Itt nincs több lehetőség javítani, végül a negyedik idővel, Monteiroval a nyakán harmadszor sikerült bejutni a Q3-ba ebben a szezonban. A Q3-ban csak egy köröd van és egyedül mész, nincs szélárnyék, meg egyéb rutinrókás himihumi. A két hondás csatáját arcpirító előnnyel nyerte Norbi. Monteiro szegény több, mint hét tizedet kapott Michelisztől. Nyilván nem így akarta, de nagyon jó látni, hogy ismét a helyünkön vagyunk.

Ez a kis siker azért fontos a lelkünknek mert mi nem tesztelhettünk négy napot, mint ők. Úgy másfél hónapja ülhetett Norbi az autójába. Mi nem tudjuk mit fejlesztettek a szünetben, és most már végképp nem tudjuk egyformák-e az autók. Állítólag a futómű is más, mint nálunk. Három napot utazott Norbi, lemaradt a tesztről, gyakorlatilag belecsöppent a hétvégébe, nem pedig ráhangolódott, mint a többiek. Ez a kis csomag önmaga megért öt tizedet. A hét tized azért durva már!

Az első versenyen aztán gyönyörű második helyezést szerzett Norbi! Emberek, ez volt az a futam, amire mindannyian vártunk! Tényezők voltunk és nem áldozatok! Keményen, tökösen, kicsattanó formában! Lopez kettőt nyert hazájában, ez benne volt a pakliban. Loeb kevesebb, mint egy tizedes előnye nem volt túl meggyőző tegnapról. De, hogy másodiknak forduljon Michelisz, az kb. annyi, mintha focistáink kettőt rúgnának a meccs elején az argentinoknak. Pedig ez volt! Muller és Loeb is “lemaradt”, Norbi ott, ott, ott, ott, ott volt a második helyen! Monteiro is remek rajtot csípett el, Loeb és Muller is megvolt, kicsit tudta is fedezni Norbit, de végül elbukott a hátvéd, bedarálták a Citroenek. Muller az utolsó két körre kezdett igazi hajrába, együtt dobbant a szívünk fogadjunk, tudom, volt, aki eltakarta a szemét is, de most nem kellett volna. Egyetlen momentumban sem volt alárendelt helyzetben Michelisz, határozottan, szinte hiba nélkül tartotta maga mögött a WTCC T. Rexeit. Muller még nyesztette egy kicsit, de ma itt nem segített semmi, Michelisz elérhetetlen volt és végre a helyére került!

Csodálatos, euforikus siker, de ünnepelni csak a második futam után lehetett igazán! Ahhoz képest, hogy egész héten azon izgultunk, hogy a Lufthansa káoszban, ha mást nem is, de legalább a hazautat elérjék. Most meg ott integet a dobogón ez a fiú! Szimpatikus volt a Lada előretörése is, az első futamon Huff két Hondát is megfogott, aztán poleból jöhetett a másodikon. Békés volt a rajt, Norbi a hetedik helyét megtartotta, ám ez az idillikus állapot csak addig tartott, amíg meg nem érkeztek Mullerék. Az első komolyabb támadást Norbi egy tockossal kivédte, jó volt látni, hogy a franciával történt kemény ütközés ellenére, versenyben maradt. Az biztos volt, hogy nem használt az ütés, de, lássuk be, Mullernek sem hiányzott.

Az élen Huff egy Ladával! Teljes képtelenség! Pedig de! Bennani rombolt mögötte, ugye ez a fordított rajtrács varázsa! Igen ám, de Bennani annyira nem volt gyors, hogy cserébe ne tartsa fel a két gyári hondás nyomulását. Azután egy váratlan pillanatban összeomlott a marokkói, és egészen Norbi elé esett vissza. Előbb Loeb ugrotta át őket, aztán Michelisz is megelőzte, ahogy kell. Egészen úgy nézett ki ez a forduló is mint egy autóverseny. Nagggyon kemény zúzások mentek, élmény volt ismét az argentin hétvége! Michelisz a hetedik lett végül, összetettben viszont feljött a hatodik helyre. Huff pedig a második helyet húzta be a Ladával, ami talán a hétvége legnagyobb meglepetése. Na jó, nem teljesen. Az igazi meglepetés, ez a Lopez fiú volt megint, aki hazai pályán mind a két futamot megnyerte, hiába indult a tizedikről a második körben. Azért ez nagy pofon Mullernek is, meg az egész mezőnynek.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!