Nem ismerik a Sareni United nevű céget? Nincsenek ezzel egyedül, hiszen a vállalkozás csak most alakult. A Lamborghini versenyautók építésével foglalkozó Reiter Engineering fiókcége, amely Chevrolet Camaro-ból készít GT3-as versenyautót.

Nem egyszerűen az FIA szabályoknak megfelelő átépítés volt az elsődleges cél, hanem egy olyan GT3-as kategóriás versenyautó létrehozása, amely – a többi vetélytársához képest – olcsón fenntartható. Jelen esetben ez 5000 kilométerenkénti motor- és váltófelújítást jelent, a többi kopóalkatrészt elég 10 000 km után cserélni. Szintén okos ötlet, hogy a telemetria rögzítésére-mutatására a középkonzolba egy táblaszámítógépet építenek, így a vezető személyre szabhatja, milyen információk érdeklik őt.

Az alaposan átépített Camaro karosszériába egy 7,9 literes lökettérfogatú Katech V8-as kerül, amelynek 680 lóerő és 800 Nm a teljesítménye. Ez egy új fejlesztésű, és mindössze 37 kg tömegű Holinger Speed Shift váltón keresztül jut el a hátsó kerekekig. Már több vásárló is jelentkezett az autóra, amelynek adók nélkül 195 000 euró az ára.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!