– Jól sprintelnek a veteránok, elképesztő, hogy milyen szuper formában vannak – mondta egy fiatalember barátjának, miközben épp egy ’60-as évek gyártott Porsche dübörgött végig a Fő utcán. – Nehezen választanám ki a legszebb példányt, annyira káprázatos a választék. Nekem legjobban a sportkocsik jönnek be, de egy Bogárban is nagy buli lehet az utazás.
A Kossuth téren sorakoztak fel a gépcsodák: a Mercedesek, a BMW-k és a Volkswageneken kívül Minit, Daciát és Polski Fiatot is láthatott a nézősereg. Hetesi László egy ezüst színű 280-as Mercedessel vágott a Kaposvár Classicnak, az MCM-színekben induló kaposvári Csajághy Gábor egy 57 éves sárgára fújt VW Bogarat hajtott.

– Magával ragad a hangulat, először vagyok itt, de ha lehetőségem lesz, 2019-ben is indulok a csapattal – folytatta. – Kiváló ötlet a rendezvény, gyönyörű somogyi tájakon autózunk, élménydús úton vagyunk túl. Szerintem aki egyszer belekóstol a Kaposvár Classicba, az alighanem vágyik a folytatásra. Nem csoda, hogy ennyien összegyűltünk, s ahogy hallom, jövőre újabb jelentkezők jönnek.
Négy hengeres, 1600 köbcentis motor hajtja azt a 912-es Porschet, amellyel a budapesti Gombos György érkezett. Több mint 20 éve gyűjti a legendás sportkocsit, a mostanit – 1965 év végi gyártmány – Kaliforniában vásárolta: a féket és a motort is felújította. A budapesti férfi azt mondta: a legendás autók iránti szeretet kovácsolja közösséggé a csapatot.

– Nyilván aligha véletlen, hogy a Porschének világszerte ekkora a rajongótábora – folytatta. – Szerintem a valaha gyártott egyik legszebb modell a 911-es. A forma, a technikai megoldások még ennyi idő elteltével is rengeteg embert elvarázsolnak, s ez alól én sem vagyok kivétel. Azt hiszem, hogy a rajongás sokakban hosszú ideig megmarad.
Szenna és Kadarkút mellett Zselickislakot is érintette a 12. alkalommal megszervezett Kaposvár Classic, a csapat ebéd után tovább folytatta útját Böhönye térségébe. Kárpáti Gábor egy Mercedes 230 SL-ben foglalt helyet: a bronz árnyalatú kabriót 15 éve vette. Szerencsésnek vallja magát: ritka autóhoz jutott, s ami döntő, végleg szívéhez nőtt.

Pontos útvonal
Alapos előkészítő munka előzte meg a 12. versenyt: az országos számos részéből jelentkeztek indulók, a közel 240 kilométeres utat pontosan megtervezték a programfelelősök. Gölöncsér Attila szervező szerint örvendetes, hogy ennyi idő elteltével is változatlanul vonzó a Kaposvár Classic. Az első megméretést 2005-ben tartották.