Jó sokáig tartott, amíg a Dacia romániai fejlesztőközpontjában összehozták az egyedi megrendelésre, külső segítséggel készült szimpla fülkés Duster pickupot, amit valójában nem is lehet megvásárolni. Ehhez képest a Renault brazil fejlesztőközpontjában komolyan gondolják a dupla fülkés Oroch pickup megvalósítását.

Nem egyszerűen csak átalakították a karosszériát az új célnak megfelelően, azaz megnyújtották a tengelytávolságot és nyílt rakfelületet kapott, de fel is frissítették a típust. Leginkább a belső térben történtek változások, teljesen új a műszerfal, de például az ajtókon süllyesztett kilincseket látunk, és az orr megjelenése kicsit range roveres lett a lökhárítóban lévő légbeömlők átformálásával és a Duster típusnév nagy betűkkel való kiírásával.

Hivatalosan csak tanulmány a Renault Duster Oroch, de a francia cég területi vezetőinek nyilatkozata alapján már eldöntött kérdés a sorozatgyártás. Olyanokat mondanak, hogy a Dél-Amerikában eladott 920 000 kisteherautó 75 százaléka kis méretű pickup, és ez akkora piac, amelyet nem szabad figyelmen kívül hagyni, és hamarosan két autóval is megjelennek majd itt. Nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy kitaláljuk, a páros egyik tagja ez a dupla fülkés pickup lesz.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!