Véget ért a várakozás, a 16 éves Keszthelyi Vivien az Audi TT-kupában folytatja pályafutását. A német autógyár saját sorozata kiváló ugródeszka a fiatal autóversenyzőknek a fejlődésre, ami a mezőny legfiatalabb tagjaként Vivien elsődleges célja lehet 2017-ben.

Ahogyan azt sejteni lehetett, a 16 éves Keszthelyi Vivien az Audi TT-kupában, a német gyár saját versenysorozatában tekeri a kormányt 2017-ben. Az Audi akadémiáján második évét töltő Vivien már önmagában azzal elit társaság tagjává vált, hogy egyáltalán megkapta az esélyt a részvételre, a mezőnyt ugyanis több száz jelöltből, számos tesztet és vizsgát követően a világ minden tájáról érkező versenyzőkből állították össze.

Keszthelyi Vivien 2017-es munkaeszközével
Keszthelyi Vivien 2017-es munkaeszközével

A magyar lánynak nem lesz könnyű dolga, ugyanis a mezőny legfiatalabb tagjaként száll harcba a többiekkel, a riválisok többsége ráadásul 5-8 évvel idősebb nála. Hogy mennyire nem nyeretlen kezdőkről van szó, azt jól mutatja, hogy akad olyan pilóta, aki már a Forma–4-ben is versenyzett. Ebben a sorozatban kezdte például karrierjét az idén már a Forma–3-as Európa-bajnokságon rajthoz álló Mick Schumacher, a hétszeres Forma–1-es világbajnok fia.

Az Audi TT-kupában 310 lóerős, teljesen egyforma, a német gyár által felkészített autókkal versenyeznek a kiválasztottak. Ennek azért van jelentősége, mert a legtöbb márkakupával ellentétben így kizárólag a pilóták képességei döntenek az elsőségről, nem szól közbe az egyes csapatok eltérő technikai háttere, felkészültsége. Az egyenként félórás futamokon az izgalmakat is igyekeznek növelni a németek, bizonyos időközönként egy gomb segítségével 30 extra lóerőt hívhatnak elő a motorból a versenyzők, segítve ezzel az előzést, vagy a másikkal szembeni védekezést. A hét állomásból álló szezon május 5-én a német túraautó-bajnokság betétfutamaként a Hockenheimringen kezdődik, a hónap végén pedig a híres nürburgringi 24 órás viadalra is ellátogatnak a résztvevők.

Vivien ráadásként pedig nemcsak a TT-kupában ül volán mögé az idén, az Audi által támogatott, Team VRS névre hallgató csapatában más versenysorozatok egy-egy hétvégéjén is találkozhatunk majd vele, többek között például a Hungaroringen. „Fantasztikus érzés, hogy három év alatt eljutottam abba a sorozatba, amely nagy lépés lehet az álmom, a német túraautó bajnokság felé. Jelenleg a versenyzőtársaimmal az Audi főhadiszállásán készülök a szezonra, már az egyforma overalljainkat is felpróbálhattuk. Áprilisban kétnapos teszten lesz először lehetőségem hozzászokni az autóhoz, nekem ráadásul még az akadémián is akad majd tennivalóm. A többiek nagyon barátságosak, de már most érezni lehet, hogy mindenki azért jött ide, hogy a legjobb legyen. Várom már a szezonnyitót, az új pályákat, új riválisokat. Szerintem az első verseny lesz a legérdekesebb” – nyilatkozta Vivien.

A 16 éves magyar lány versenyeit a keszthelyivivien.com-on élőben bárki nyomon követheti.

AZ AUDI TT-KUPA 2017-ES MENETRENDJE

05.05-07.05. Hockenheim (D)
25.05.-28.05. 24h Nürburgring (D)
30.06.-02.07. Norisring (D)
18.08.-20.08. Zandvoort (NL)
08.09.-10.09. Nürburgring (D)
22.09.-24.09. Red Bull Ring Spielberg (A)
13.10.-15.10. Hockenheim (D)

Utánpótlás sport – 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n!
További hírekért kattintson ide!