A Volkswagen Design Contest célja, hogy egy videojátékban szereplő járművet tervezzenek a diákok – és rögtön a videojáték ötletét is nekik kell kitalálniuk. A gyár semmit nem bíz a véletlenre, kifejezetten csak olyanok pályaműveit várják, akik valamilyen formatervezői szakon tanulnak – az első három helyezett díja ugyanis nem más, mint egy fél éves gyakorlat a konszern Wolfsburgban található dizájnközpontjában.

Kétfős csapatok is nevezhetnek, de akkor jól elkülöníthetőnek kell lennie annak, ki-miért volt felelős. A pályamunka során a következő területek közül az egyiket kell minden részletre kiterjedő módon kidolgozni: külső, belső, kezelés, grafika, szín és anyagválasztás. Nem szabad még megfeledkezni arról sem, hogy a tervnek a Volkswagen márka arculatához kell illeszkednie. Augusztus 15-ig várják a pályaműveket, az eredményhirdetésre szeptember végén kerül majd sor. Az első Volkswagen Design Contestet még 2011-ben hirdették meg, akkor orosz, indiai és kínai diákok számára – az első elektromos Volkswagen az országomban jelszóval -, most a világ minden pontjáról várják a pályaműveket.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!