Hiába állítja azt a BMW, hogy a Vision Gran Turismo elnevezésű virtuális autója csak egy videojáték kedvéért készült, annak megjelenése a véletlennél kicsit jobban hasonlít az aktuális 2-es sorozatra. Készültek már vad kupék korábban is, de ennek a tanulmánynak a látványa újra felkeltette a reményt az M2-est remélő rajongók körében.

Sajnos rögtön azzal kell folytatni, hogy nagyon nincs esély arra, hogy akár részben, akár egészben megvalósuljon a valóságban is az itt látható kupé, amelyet kezdettől fogva versenyautónak terveztek. A BMW mérnökei és formatervezői több hónapon át csiszolták a csak virtuálisan létező járművet, mire elégedettek lettek az eredménnyel – sokat foglalkoztak a megfelelő aerodinamikával, a felfüggesztéssel.

A digitális motortérben a 3,0 literes, soros hathengeres motor rejtőzik, aminek 549 lóerős teljesítményt (6200-7300/perc között) és 680 Nm-es nyomatékot (1900/percnél) előlegeznek meg, amihez hatfokozatú, szekvenciális váltót párosítanak. A nagyon könnyű, számítógépen létező anyagok használatának köszönhetően mindössze 1180 kg a saját tömeg, ami véletlenül pont 50:50 százalékban oszlik meg az első-hátsó tengely között, ezzel is hozzájárulva a jó vezethetőséghez.

A BMW egyébként nem csak a Vision Gran Turismo virtuális versenyautót alkotta meg, a BMW Welt élményközponton belül találhat M kiállításon elhelyeznek egy olyan szimulátort, amelynél egy hárommonitoros megjelenítő segítségével élheti bele magát a látogató a versenypályán autózásba.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!