Fotók: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

A jubileumi, háromnapos rendezvényen a több mint harminc futam során összesen 75 versenyzőnek szurkolhatott a közönség. Márkus Norbert főszervező, az Újszerű Technikai Sportok Egyesületének elnöke közölte: ebben az évben is izgalmas etapokat láthattak a nézők.

Az esemény pénteken 10 órakor kezdődött a programok és vasárnap 18 óráig tartanak a strand melletti pályán. A három napos rendezvény során az autós programok mellett lesz pénteken 20 órától Rocking Rockcats adott koncertet, szombaton pedig a Falcon és a Lázadók lép fel 19 órától. Szombaton 12 órától mutatták be a versenyzőket, és este 21 óra 30 perctől lesz eredményhirdetés, vasárnap pedig 11 órától lesz a bemutatkozás, és szintén 21 óra 30 perckor hirdetik ki a verseny eredményét.

Vasárnap nemzetközi gyorsasági- és ütközéses és láncos futam, valamint a szerelők versengése várt az érdeklődőkre. A 30. évforduló alkalmából újítást is bevezettek, így az ütközéses futamokra technikai szünetet iktattak be, így a szerelők a pályán a szakmai tudásukat is megmutathatták. Érdekesség, hogy a versenyek során a legfiatalabb pilóta a 17 éves Ludányi Noel volt, aki már tízéves kora óta versenyez. A megmérettetésen idén is nemzetközi versenybíróság pontozta a történteket.

Hagyomány, hogy a hatvani roncsderbit a nehéz építésű autók rodeója zárja. A leglátványosabb számban a korábbi „összecsapások” után üzemképesen maradt autók felsorakoznak, hogy a versenyzők végső küzdelemben mérjék össze tehetségüket. Ez alkalommal is így történt, az aréna körül helyet foglaló nagyszámú nézősereg legnagyobb örömére.