Nemrég beszámoltunk arról, hogy a Lada gyár fejlesztőrészlege tényleg mindent megmozgat annak érdekében, hogy minél előbb elkészüljön például a Niva Euro 6-os változata. A sietséget nem csak a jelenleg hiányzó euró-bevétel indokolja, de bizony komoly kereslet támadt a jelenleg elérhetetlen autó iránt.

Görögországban például a Namco nevű cég (amely régóta fejleszti a Pony nevű többcélú autóját, ami azonban nagyon nem akar elkészülni) bejelentkezett arra, hogy szívesen készítené az európai piacra szánt Nivákat. A görögök minden alkatrészt az oroszoktól vásárolnának, és csak a végső összeszerelést végeznék el. Jelenleg egy görög delegáció nyersanyag-importról tárgyal Oroszországban, ezen tárgyalások alatt hozzák szóba az orosz autók összeszerelésének lehetőségét. Nagy-Britanniában a helyi forgalmazó úgy becsüli, a Defender búcsúzásával lényegében nem lesz más választása a vásárlóknak, ha olyan igazi terepjárót akarnak vásárolni, amelyet nem kell kímélni. A 13 ezer fontos (5,3 millió Ft) alapár mellett még úgy is jelentős eladásokkal számol, hogy csak balkormányos kivitelben készül a Niva.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!