A nemrég prezentált Yaris R1A-hoz hasonlóan a Toyota GT 86-os alapján készített versenyautóhoz is meglepően jutányos áron lehet hozzájutni, egy minden, FIA előírásnak megfelelő biztonsági eszközzel felszerelt gyári építésű versenyautóért nem sok pénz a 38 500 euró.

Kifejezetten a Németországban futó VLN hosszú távú autóverseny-bajnokság szabályaira szabták az autót, azon belül is a V3-as osztálynak felel meg, amely sorozatgyártáshoz közeli, de mindenféle biztonsági felszereléssel ellátott autót jelent. A 2,0 literes, négyhengeres boxermotorhoz nem nyúltak, de a verseny-kipufogórendszer miatt annak minimális mértékben növekedett a teljesítménye. A hatfokozatú, kézi kapcsolású váltóhoz se nyúltak, ahogy a végáttétel is maradt. A felfüggesztést keményebb hangolásúra cserélték, nagyobb teljesítményűek a fékek és az extrák-hangszigetelés kidobása miatt alacsonyabb lett a tömeg is. A Toyota Motorsport GmbH egyébként komolyan foglalkozik a gondolattal, hogy egy GT 86 kupát indít, ahol ezzel az autóval lehet majd indulni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!