Tavaly, a milánói EICMA-kiállításon a Guardia di Finanza segítségével foglaltak le kínai Vespa-másolatokat, azonban a kínai hamisítók nem tanultak a leckéből. A nemrég befejeződött kölni Intermot-on is fogtak rossz minőségű utánzatokat.

Ezeket a kínai hamisítványokat foglalte le a német vámhatóság az Intermot-on Ezeket a kínai hamisítványokat foglalte le a német vámhatóság az Intermot-on

Nem volt nehéz kiszúrnia a Piaggio csoport által megbízott ügyvédi irodának a hamisítványokat, hiszen azok teleszkópos első felfüggesztéssel rendelkeztek, miközben az olasz Vespa hagyományosan lengőkaros első felfüggesztést használ. A kínaiak egyébként nem csak az olasz robogók stílusát másolták le, de a márkajelzést is. Az olaszok megtették a szükséges feljelentéseket, elindították a jogi eljárást, és nem sokkal az Intermot megnyitása után már el is távolították a hamisítványokat a kiállításról.

Tavaly a Guardia di Finenza munkatársai akcióztak az EICMA-n Tavaly a Guardia di Finenza munkatársai akcióztak az EICMA-n

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!