Azóta hanyagolta a Toyota a rali-szereplést, amióta csalás miatt 12 hónapra eltiltották a Rali-világbajnokságon való részvételtől még 1995-ben. Most alulról indul, a Yaris R1A raliautóval a kezdő pilótákat célozzák.

Kevesebb, mint egy tonna a tömege a gépnek, az 1,33 literes, 99 lóerős motorhoz é a hozzá csatolt hatfokozatú váltóhoz nem nyúlnak, a 100 km/órás tempót 11,7 másodperc alatt éri el az autó, végsebessége 175 km/óra. Új azonban az állítható magasságú felfüggesztés, az OMP verseny kagylóülések a megfelelő biztonsági övekkel, van áramtalanító-kapcsoló, verseny-tank, és természetesen bukókeret is.

Elsőre nem tűnik nagyon izgalmasnak a Toyota Yaris R1A, de most jön a lényeg, a vételár. Mindössze 18 318 eurót kell fizetni érte, ennyi pénzért tehát egy kulcsrakész versenyautót kap a kedves ügyfél. Nem is olyan rossz, ha azt nézzük, hogy a legolcsóbb, háromajtós 1,33-as utcai Yarisért 14 400 eurót kérnek.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!