“Kifulladtam! Nehéz verseny volt, de sokan támogatnak itt és nagyszerűen sikerült a rajt. A csapat soha nem vesztette el a hitét és mindig bízott bennem és Valtteriben. Ez volt életem leghosszabb versenye és ez egy áldás. Áldott vagyok…A Ferrarik beleadtak mindent a hétvégén, de nem tudom, hogy a tempójuk mire volt elég. Ez egy különleges verseny.” – szögezte le Hamilton láthatóan kimerülten a verseny végén.

A Mercedes brit pilótája hatalmas formában volt a hétvégén. Szombaton tökéletes időmérős kört futva lett első, majd vasárnap egy kitűnő rajtot követően domináns versenyzést bemutatva, az abroncsokat nagyszerűen kezelve ért célba elsőként. Miközben neki az első helyen nem sok dolga volt és még így is nagyon kifáradt ezen a hosszú futamon, Vettelnek keményen dolgoznia kellett azon, hogy feljebb kerüljön a mezőnyben. Bár sikerült kielőznie az előtte rajtoló Max Verstappent, s felugornia a második helyre, a Red Bull nagyszerű bokszstratégiájával a holland később visszavette a második helyet, s onnan már nem is lehetett eltávolítani.

A Szingapúri Forma-1-es Nagydíjak történetének része szokott lenni a biztonsági autó, s ez idén sem volt másként. A verseny elején egy szokványos versenybaleset során Sergio Perez és Esteban Ocon autója összeért, Ocon nekicsapódott autójával a falnak, s ez a verseny végét jelentette a francia pilóta számára. Ocont még az ág is húzza. Most kellene megmutatnia magát, hogy esetleg helyet találjon még a jövő szezonra. Erre most nem volt esélye, feldúltan érkezett vissza a bokszba.

A verseny során nagy harc folyt Szergej Szirotkin és Sergio Perez között. Többször is a Williams pilótája mögé került a dühös mexikói, aki elsőre nem is tudta kielőzni koccanás nélkül. Mivel előzés közben ráhúzta autóját az oroszra, tíz másodperces büntetést kapott. Később már gond nélkül sikerült megelőznie Szirotkint, de végül csak a 16. helyen ért célba. Ennél azért élt meg sokkal szebb napokat is a Force India a szezon első részében. A Williams orosz pilótája sem úszta meg később büntetés nélkül. Öt másodperces büntetésben részesült mikor agresszív védekezés közben nekiszorította Hartley Toro Rossóját a falhoz kanyarodás közben, s végül a 19. helyen ért csak célba. Valtteri Bottas negyedik helyezésének segítségével a Mercedes tovább növelte előnyét a konstruktőri ponttábla élén. A finn pilótát Kimi Raikkönen és Daniel Ricciardo követte az ötödik és hatodik helyen.

Fernando Alonso tavasz óta legjobb eredményét érte el a hetedik helyezéssel, amelyet annak a döntésnek is köszönhetett, hogy a 11. helyről rajtolva ultralágyakat tettek fel McLarenjére. Ezáltal sokáig kint tudott maradni, mielőtt be kellett volna mennie a bokszba kerékcserére. A bokszbeállás után is meg tudta tartani a helyét az utána messze következő Carlos Sainz előtt. Charles Leclerc, a Kimi Raikkönent a Ferrarinál jövőre váltó monacói pilóta ért célba a kilencedik helyen Nico Hülkenberg előtt. Brendon Hartley egy körös lemaradásban a 17. helyen ért célba. Vajon mennyire lesznek igazak a híresztelések, hogy a következő Orosz Nagydíjon Danyiil Kvjat visszatér a Toro Rossóhoz Hartley helyére? Ez a helyezés mindenesetre nem segíti hozzá az új-zélandi pilótát a Forma-1-ben maradáshoz.

A Forma-1-es mezőny kifújhatja magát egy kicsit, hiszen két hét múlva, új időpontban, ezúttal ismét ősszel (2018. szeptember 30.) egy viszonylag új pályán, a 2014-es Téli Olimpia helyszínén, Szocsiban állnak rajthoz a pilóták. Eddig abszolút Mercedes-siker született az orosz pályán, csak a brackley-i csapat pilótáinak sikerült hazavinniük innen a győztes trófeát. Ha ez idén is így lesz, s Hamilton ismét nyer, nagyon nagy lesz a lemaradás, amit Vettelnek be kellene hoznia, ha még labdába szeretne rúgni az egyéni világbajnoki címért folyó küzdelemben.

2018-as Szingapúri Forma-1-es Nagydíj eredménye
1. Lewis Hamilton Mercedes 1:51:11.611
2. Max Verstappen Red Bull + 8.961
3. Sebastian Vettel Ferrari + 39.945
4. Valtteri Bottas Mercedes + 51.930
5. Kimi Raikkönen Ferrari + 53.001
6. Daniel Ricciardo Red Bull + 53.982
7. Fernando Alonso McLaren + 1:43.011
8. Carlos Sainz Renault + 1 kör
9. Charles Leclerc Sauber + 1 kör
10. Nico Hülkenberg Renault + 1 kör
11. Marcus Ericsson Sauber + 1 kör
12. Stoffel Vandoorne McLaren + 1 kör
13. Pierre Gasly Toro Rosso + 1 kör
14. Lance Stroll Williams + 1 kör
15. Romain Grosjean Haas + 1 kör
16. Sergio Perez Force India + 1 kör
17. Brendon Hartley Toro Rosso + 1 kör
18. Kevin Magnussen Haas + 2 kör
19. Szergej Szirotkin Williams + 2 kör
20. Esteban Ocon Force India Nem ért célba

A világbajnokság állása a Szingapúri Nagydíj után
Pilóták:
1. Lewis Hamilton 281 pont
2. Sebastian Vettel 241 pont
3. Kimi Raikkönen 174 pont
4. Valtteri Bottas 171 pont
5. Max Verstappen 148 pont
6. Daniel Ricciardo 126 pont
7. Nico Hülkenberg 53 pont
8. Fernando Alonso 50 pont
9. Kevin Magnussen 49 pont
10. Sergio Perez 46 pont

Konstruktőrök:
1. Mercedes 452 pont
2. Ferrari 415 pont
3. Red Bull 274 pont
4. Renault 91 pont
5. Haas 76 pont
6. McLaren 58 pont
8. Force India 32 pont
7. Toro Rosso 30 pont
9. Sauber 21 pont
10. Williams 7 pont