A Brough Superior motorkerékpárok felújításával foglalkozó Mark Upham még 2008-ban vásárolta meg a márkajogokat, de egészen 2014-ig tartott, amíg bemutatta saját konstrukcióját, amelynek sorozatgyártását már tavaly el akarta kezdeni. Ez meghiúsult, de most végre mégis megkezdődött a modern kori Brough Superior SS100-as kis szériás gyártása Toulouse-ban.

A francia Akira cég fejlesztette a 997 köbcentis, hengerenként négyszelepes, benzinbefecskendezős, vízhűtéses V2-es blokkot, amelynek 9800/perc a maximális fordulata. Pontos teljesítményadatot azért nem lehet mondani, mert a vásárló kérésének megfelelően hangolják a blokkot, amelynek 100-140 lóerő között lehet a teljesítménye attól függően, mennyire pörgős vagy épp nyomatékos gépet kíván az ügyfél.

Teljes egészében titániumból készítik a vázat, különleges a lengőkaros-csavarrugós első felfüggesztés, az alumínium-kerámia fékeket kifejezetten ehhez a motorhoz készítik, elöl 4, hátul 1 dugattyúsak a nyergek. A száraz tömeg 186 kg, a nyeregmagasság 82 centi, a tengelytávolság 1540 mm. A modern kori Brough Superior SS100-as indulóára adók nélkül 50 ezer euró, azaz 15,5 millió Ft, 150 példányt már értékesítettek, ezen kívül még 700 érdeklődő jelezte vételi szándékát a manufaktúrának.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!