Urban, Cross és Wagon személyiségekkel lehet ezentúl választani a Fiat 500L-t, amelynél a modellfrissítés keretében az alkatrészek 40 százalékát módosították. Nem csak a megjelenés változott, de fejlődött az infotainment rendszer és a biztonsági segédek sora is gyarapodott.

A Cross modellnél nemcsak a szabadidő-autós megjelenés és az extra 25 mm-es hasmagasság az újdonság, de itt van egy üzemmódválasztó is, amelynél Normal, Traction+ és Gravity Control közül választhat a sofőr; a középsőnél 30 km/h-ig engedi túlpörögni a kerekeket az elindulás segítésére, az utolsó a lejtmeneti fékvezérlés – összkerékhajtás híján ennyi segítségre számíthat rossz útviszonyok közepette. Az Urban az eddigi normál változat, a Wagon a nyújtott hátsójú változat, amelyhez felár ellenében hátsó pótülések is rendelhetőek, 4,38 méteres hosszával ez a legkisebb hétüléses autó a piacon.

A rengeteg felszerelés, extrák, megjelenési csomagok kombinációjából összesen 1500-féle belső teret lehet összeállítani, és akkor még ott vannak a Mopar kiegészítők is. Hasonlóan széles az erőforrások kínálata is, három benzines (95 lóerős négyhengeres, 105 lóerős TwinAir turbó, 120 lóerős TJet turbó), egy autógázos (LPG, 120 lóerős TJet turbó), egy földgázos (CNG, 85 lóerős TwinAir turbó) és két dízel (95 és 120 lóerős MultiJet) közül lehet választani.

Allergiásoknak jelenthet könnyebbséget, hogy felár ellenében az allergéneket kiszűrni képes pollenszűrőt alkalmazó légkondicionáló is elérhető, a 7 colos érintőképernyős Uconnect HD Live fejegység mindenféle kapcsolódási lehetőséget kínál, a különféle alkalmazások között olyanok is megtalálhatóak, amelyek például a takarékosabb vezetéshez adnak tanácsokat. Felár ellenében 520 W teljesítményű BeatsAudio hifivel lehet feldobni a hangulatot.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!