A Formula E-ben a többi, virtuális térre váltott versenysorozatnál komolyabban veszik a küzdelmet, a pilóták ugyanis a szervező által küldött hardverrel és szoftverrel versenyeznek az esélyegyenlőség érdekében, nem tud előnyhöz jutni az, akinek speciális szimulátora van az otthonában. Daniel Abt, akinek neve a családi tuningcégről illetve a versenyistállóról lehet ismert, most úgy próbált csalni, hogy saját maga helyett egy profi szimulátor-versenyzőt ültetett a virtuális volán mögé a Race at Home sorozat ötödik, berlini futamán.
Az első négy virtuális versenyhétvégén Abt legjobb edzéseredménye 9. hely volt, legjobb futamhelyezése 15., három versenyből pedig menet közben kiszállították a szabályoknak megfelelően, mert az utolsó helyen állt. Ehhez képest a berlini virtuális versenyen a második helyre kvalifikálta magát a 66-os rajtszámú autó, rövid ideig még a versenyt is vezette és a harmadik helyen ért célba. A futam során közvetített, a 20 pilótát mutató virtuális konferenciahíváson furcsa, nagy méretű mikrofon takarta el „Daniel Abt” fejét, ami rögtön gyanús lett Jean-Eric Vergne-nek és Stoffel Vandoorne-nak, utóbbi a verseny szünetében próbálta mobilon hívni Abt-ot, de az nem reagált a megkeresésre.
A verseny után a szervező az IP-címek vizsgálatával megállapította, hogy nem Daniel Abt versenyzett a 66-os rajtszámú virtuális versenyautóval, ezt követően a pilóta is beismerte, hogy nem ő ült a volán mögött, hanem a profi szimulátor-versenyző Lorenz Hoerzing. Természetesen törölték Daniel Abt eredményét, a pilóta ezen felül önként 10 ezer eurós adománnyal támogat egy jótékonysági szervezetet (a Race at Home versenysorozat a Unicef számára gyűjt támogatást), és természetesen nagyon sajnálja a dolgot. Az Audi Sport ABT Schaeffler istálló egyelőre nem reagált a pilóta csalására.