Április utolsó hétvégéjén tizenkét aszfaltos gyorsasági várt a kettősre. A futam egy belvárosi szakasszal kezdődött, ami nem indult zökkenőmentesen Spiciék számára. A versenyautónak ugyanis elszakadt a fékcsöve, ezért csak az ötödik időt tudták autózni. Másnap azonban már az első körben rendeződtek az erőviszonyok. Valentin Porcisteanuval ugyan nem tudták a lépést tartani, de a többi riválist jócskán leszakították. Egy lassú és egy normál defektet leszámítva gyakorlatilag egy hibamentes hétvégét tudhat maga mögött a csapat. Így ismét immáron Temesvár belvárosában másodszor is a dobogó második fokán ünnepelhetett a páros.

– Minden versenyen győzni szeretnénk, ezért kicsit csalódás, hogy ismét a másodikként zártunk. A dolgokat átértékelve viszont hatalmas sikernek tartom ezt az eredményt – összegezte Spici. – Tavaly gyakorlatilag kudarc után kudarc következett, egymás után négyszer estünk ki. Ebben a román bajnokságban már most többet értünk el. Egy nagyon kemény hétvégén vagyunk túl. A fékcsövünk elszakadása után kellett egy kis idő, amíg ismét rá mertem bízni az autóra az életünket. Az ekkor összeszedett hátrányunkat már nem sikerült ledolgozni. Ettől függetlenül örülök, hogy ismét célba értünk, megint dobogóra állhattunk, és örömet szerezhettünk a minket elkísérő és az otthon értünk szorító szurkolóknak. A megkezdett irány jónak tűnik, de van még mit dolgoznunk. Előre lekopogom, de úgy tűnik: az autó már megbízható, de az is biztos, hogy a jövőben még gyorsulnunk kell.

Temesváron három gyorsasági szakaszt nyert Spici és Tom. Az abszolút második hely pedig azért ér sokat, mert mögöttük a riválisok már most sok pontot hullajtottak. Persze a bajnokság még hosszú, így tovább kell menni a megkezdett úton.

– Ezen a versenyen is nagyon sokat tanultam Spicitől – értékelt Tom. – Rendkívül navigátor igényes pályákat jelöltek ki a számunkra, amin igyekeztünk a lehető leggyorsabban közlekedni. Néha úgy éreztem, hogy ettől nagyobb tempóban már nem lehet közlekedni, de az időeredmények nem ezt mutatják. Porcisteanu még gyorsabb volt, ezért a jövőben azon kell dolgoznunk, hogy sikerüljön a különbségen csökkenteni. Annak nagyon örülök, hogy újabb értékes pontokat szereztünk, hiszen az éves összetett a legfontosabb. Stabilan tartjuk itt is a második helyezésünket, de hosszú a bajnokság, úgyhogy nem lehet megnyugodni és hátradőlni. A román rally bajnokságban két aszfaltos verseny után murvás futam következik. Május utolsó hétvégéjén a sorozat résztvevői Bákóban találkoznak legközelebb egymással.

A III. Temesvár Rally végeredménye:

1. Valantin Porcisteanu, Dan Dobre (Mitsubishi Lancer EVO X. R4) 56:49.0 2. Spitzmüller Csaba, Szőke Tamás (Mitsubishi Lancer EVO X. R4) +18.1 3. Dan Girtofan, Eugen Rotaru (Skoda Fabia S2000) +1:30,7 4. Szabó Gergő, Borbély Károly (Mitsubishi Lancer EVO X. R4) +1:34,1 5. Francios Delacour, Dominique Savignoni (Renalult Megane) +2:05,8 6. Daniel Ungur, Anton Avram (Mitsubishi Lancer EVO VI.) +2:38,3

A román ralibajnokság állása két futam után:

1. Valantin Porcisteanu, Dan Dobre (Mitsubishi Lancer EVO X. R4) 50 pont 2. Spitzmüller Csaba, Szőke Tamás (Mitsubishi Lancer EVO X. R4) 36 pont 3. Dan Girtofan, Eugen Rotaru (Skoda Fabia S2000) 27 pont 4. Marco Tempestini, Dorin Pulpea (Subaru R4) 23 pont 5. Szabó Gergő, Borbély Károly (Mitsubishi Lancer EVO X. R4) 12 pont

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!