A LeMans-i 24 órás versenyen már pórul járt a Nissan DeltaWing versenyautó, most az amerikai ALMS bajnokság egy futamára való felkészülés közben bukott hatalmasat az autó. Gunnar Jeanette vezette az autót a Road Atlanta pályán edzés közben, amikor a Porschével edző Peter LeSaffre megtorpedózta a kocsit.

Csodával határos módon nem esett baja a pilótának, és a látvánnyal ellentétben a csütörtökön bekövetkezett balesetben nem is sérült meg súlyosan az autó, csak a külső borítás károsodott, nem a karbon utascella, úgyhogy már végeztek is a DeltaWing újjáépítésével, ami a terveknek megfelelően indul is majd a futamon.

A Porsche sofőrjének azonban nem lesz könnyű hétvégéje, miután a Nissan közölt egy fényképet, amelyen azt láthatjuk, hogy a balesetet okozó versenyző bemutat az általa fellökött versenyautó sofőrjének. A Speed tévének adott interjúban arról beszél, hogy szerinte nem ő a hibás, hiszen hiába sokkal gyorsabb autó a Nissan DeltaWing (más kategória), a pályának azon a részén nem lenne szabad előzni, és különben is az ő kormánykereke egyenesen állt az ütközésnél, a rázókő dobta meg. Akkor ezek szerint a Porsche 911-es önmagától csapódik ide-oda a pályán? A nyilatkozatból ez következik, mert a videón valahogy mást látunk.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!