2019 sajnos nagyon úgy tűnik, az autótolvajok éve: ugyanis míg a legnagyobb gyárak tervezői azon gondolkodnak, hogy tudnák megkönnyíteni az autóvásárlók dolgát, addig a tolvajok ezeket a kényelmi extrákat inkább kiskapunak használják.

Az egyik leggyakoribb és legveszélyesebb újítás az autópiacon az utóbbi években a kulcs nélküli ajtónyitás és indítás. A technika nem új, tizenéves autókban is lehet találkozni hasonlókkal, ám ha ez nincs kiegészítve valami extra védelemmel, az autónk ajtaját akár nyitva is hagyhatjuk, benne a kulccsal, ugyanis az ellopása csupán másodpercekbe telik a felkészültebb rablók számára.

Most egy Teslán mutatták meg Angliában, milyen egyszerű is a dolguk, ha a tulaj nem elég figyelmes. Csak egy interneten könnyedén beszerezhető jelvevőre volt szükség, amely miatt a kocsi úgy érezte, hogy mellette van az egyébként a lakásban lévő kulcs, és már mehetett is az indítás, az egész nem tartott fél percig.

A legbizarrabb az egészben, hogy Angliában az ilyen jelvevő eszközök vásárlása továbbra sem tiltott, mindezt annak ellenére, hogy tulajdonképpen kizárólag egyetlen dologhoz lehet használni: autólopáshoz.