Újfajta megjelenésével tűnik ki a hasonló, villanymotoros kismotorkerékpárok tömegéből a német Sol Motors startup által készített Pocket Rocket nevű alkotás. A vastag felső csőben rejtőzik a kivehető (külső töltés vagy csere lehetősége) akkumulátor, a teljesítményelektronika és az első-hátsó lámpa, ezen kívül egy vékonyabb csőből kanyarítottak egy lábtartót/lengőkar-bekötési pontot tartó elemet.

Alumínium a váz, lítium-ion az akkumulátor, mindössze 55 kg a zsebrakéta tömege. A hajtásról a hátsó kerékbe épített villanymotor gondoskodik, 6 vagy 8,5 lóerő (L1e vagy L3e jogosítvány-kategória) a teljesítmény, a nyomaték 150 Nm (!), a végsebesség 45 vagy 80 km/óra. Normál konnektorról 1,5 óra alatt tölthető fel egy akkumulátor, ami használattól függően 50-80 km-es hatótávolságot tesz lehetővé.

Egyelőre közösségi finanszírozással gyűjtenek pénzt a gyártás beindítására, 2019 tavaszán egy 100 darabos szériát terveznek azoknak, akik előre kifizetik a gépet, 2019 végére akarják felépíteni a gyárat, ahol 2020-ban indulhat a sorozatgyártás. Németországi gyártással tervez a Sol Motors, a gyengébb Pocket Rocket ára 6240 euró, az erősebbé 7800 euró lesz.