Az écsi Rábaringen gyakorolt Bessenyey Zoltán, a Honda Civic Type-R R3-as pilótája, és egy rövid kör erejéig jómagam is beülhettem mellé. “BZ” elmesélte, hogy gőzerővel készülnek a Kanári-szigeteken, március végén megrendezésre kerülő  futamra, melyen az ERC 2WD-kategóriában indulnak.

A gyári Civic nemrég erősebb motort kapott, az új blokk teljesítménye valahol 270-290 lóerő közé tehető. Miután túlestünk a beszállási procedúrán, sikerült a méretemre állítani a négypontos biztonsági övet, már indultunk is. A Civic Type-R hangja hátborzongató, a szívómotoros kialakítás miatt egyenes szakaszokon természetesen nem annyira brutális, mint a turbós változatok, no, de kanyarban! Maradjunk annyiban, hogy gyomorpanaszok kezelésére nem ez a legjobb gyógyszer…

Hazafelé, még kissé rakoncátlankodó gyomorral ültem az autóba, de nemcsak ez, hanem egy brutális kamionbaleset is borzolta a kedélyeimet. Az M1-es, Budapest felé vezető szakaszán, a Komárom-Kisbér lehajtónál egy teherautó a szalagkorlátot áttörve, a menetiránnyal szembe hajtott, majd az árokba zuhant. Információink szerint súlyos személyi sérülés nem történ. Szerencse, hogy a baleset bekövetkezésekor a kamion útjában nem közlekedtek járművek. Az M1-es érintett szakaszát 1-1,5 órára lezárták, a feltorlódott kocsisor hossza pedig elérte a 8 kilométert!

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!