Amellett, hogy a Chryslertől érkező pénz tartja életben a Fiatot, a másik előnye az amerikai kapcsolatnak az, hogy Sergio Marchionne kapott egy különleges cégautót, egy 2011-es Dodge Challenger SRT8 392-est. Ezt árverezik most el jótékonysági célra.

A fekete autóra fekete versenycsíkok kerültek, sötétítettek a hátsó lámpabúrák, (a hűtőrács kivételével) feketék a jelvények, feketék a 20 colos alufelnik is. Állítható Mopar felfüggesztés és Mopar kipufogórendszer is került az autóra. Belül is a fekete szín a meghatározó. Sergio Marchionne egyébként a 6,4 literes, 470 lóerős motorhoz a hatfokozatú, kézi kapcsolású váltót kérte, ami lehet, hogy néhány potenciális vásárlót elijeszt majd. Az április 4-6- között a floridai Palm Beach-en megrendezett árverésen befolyó összeget a United Way for Southeast Michigan nevű szervezet kapja, amely a Detroit környéki emberek megsegítésén munkálkodik.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!