Hivatalosan csak hétfőn kezdődik a European Bike Week elnevezésű motorkerékpáros találkozó Ausztriában, a Faak tó körül, de már hétvégén, miközben sok kiállító még csak pakolt, megkezdődtek a programok.

Szombaton délután 13:30 körül érkezett meg a Boss Hoss képviselet kamionja a területre, amikor a behajtás után figyelmeztették a sofőrt, hogy füst jön a trélerből. Azonnal megkezdték az oltást, és riadóztatták a tűzoltóságot is, ennek ellenére nem sikerült megakadályozni, hogy a pótkocsi teljesen kiégjen. Végül a környék önkéntes tűzoltóságaiból érkezett 10 jármű és azok személyzete oltotta el a lángokat 5 habágyú segítségével.

Azért kezelték kiemelt riasztásként az esetet, mert a kamion alig pár méterre állt az egyik nagy fesztiválsátortól, ahol ekkor már pár százan szórakoztak. Az ők kimenekítését azonnal megkezdték, egyedül a kamion 52 éves német állampolgárságú vezetője sérült meg az eset során, akit enyhe füstmérgezés tünetével kezeltek.

A vizsgálat alapján a pótkocsi emeletén álló egyik motorkerékpár elektromos zárlata miatt gyulladt ki a jármű, mind a tíz, rajta szállított Boss Hoss motorkerékpár megsemmisült, és persze a pótkocsi se használható többé. Óvatos becslés szerint kár a egymillió euró, azaz 315 millió Ft, de könnyen lehet, hogy még ennél is többet fog majd fizetni a biztosító. Még nem ismerjük pontosan, mekkora értéket képviselnek azok az egyedi Boss Hoss motorkerékpárok, amelyek „normál” változatai nagyjából 70 000 euróba kerülnek.

A hétvégén nem tudták megoldani a tűzben megsemmisült pótkocsi elszállítását, így a European Bike Week látogatói a ponyvával letakart roncsot kerülgetve tudnak közlekedni a területen.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!