Közösségi finanszírozással készítette el egyszerű és olcsó, villanymotoros kisegítő hajtással ellátott kerékpárjait Storm Sondors, és mivel most már megáll a lábán ez az üzlet, bővíteni szeretné portfólióját. Egy háromkerekű, háromszemélyes villanyautót akar készíteni, amihez megint közösségi finanszírozással keres tőkét – egyelőre csak a prototípus megépítéséhez, amit leghamarabb 2017 végére ígér. Egy részvényt 12 dollárért ad, legalább 10-et kell vásárolnia a befektetőnek, a cég 1 millió dollár összegyűjtése.
sondors2
Tízezer dolláros indulóárat akar elérni a Sondors Electric Car Company első autójánál, ami azzal is magyarázható, hogy az alumínium karosszériás háromkerekű alaphelyzetben csak 68 km megtételére elegendő kapacitású akkumulátort kap, felár ellenében kérhető a 132 vagy akár 264 km-es hatótávolság. Az olcsóság miatt várhatóan nem lesz villámtöltési lehetőség, csak egyszerű konnektorról lehet majd tölteni az akkumulátort. Túlságosan optimistának tűnik a megcélzott vételár a pár szóban ismertetett műszaki tartalom alapján, arról nem is beszélve, hogy az első számításokat 120 000 megrendelésre alapozta Storm Sondors, ami szintén elég optimista becslés.

sondors3

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!