Meglehetősen limitált az Ural által most bemutatott Mir széria, hiszen abból mindössze 20 darabot készítenek az Egyesült Államok számára. Igaz, némi keresgéléssel bárki építhet magának egy ilyen gépet, hiszen csak kiegészítőkkel szerelik fel a csúcsváltozatot.

Kétszemélyes ülést kap a motor, állítható szélvédőt,  pótkocsi lökhárítót, LED-es világítást, szélvédőt és napelemet kap – utóbbi helyére csomagtartót lehet tenni pár perces munkával. A napelem arra szolgál, hogy csepptöltéssel mindig indításra kész állapotban tartsa az akkumulátort, és a sok új elektromos fogyasztó miatt segítse a generátor munkáját. A legérdekesebb elem azonban mindenképpen a csillagvillás csavarkulcs, amelynek fogóján QR kód leolvasásával juthat el a kedves ügyfél ahhoz a videóhoz, amely a szerszám használatát nézhetik meg. (Aki kíváncsi, a forgalmazó weboldalán közvetlenül is megnézheti a filmet.)

A műszaki tartalomhoz nem nyúltak, de minek is, hiszen nemrég kapott befecskendezőt a 0,75 literes,  kéthengeres boxer (41 LE), Brembo fékek lassítanak, újak a lengéscsillapítók és a hidraulikus kormány-lengéscsillapító. A csúcsmodellből indultak ki a Mir összeállításakor, ennek megfelelően ott a fedélzeten a kapcsolható pótkocsi-hajtás, mindezért 16 999 dollárt kér az USA-beli Ural forgalmazó.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!