Az oroszországi Tver régióban található Sloboda faluban fényképezte le Yuri Chistyakov a képeken látható játszóteret, amelynek különös ismertetőjele, hogy ránézésre csak és kizárólag kidobásra ítélt autó-, motorkerékpár- és traktoralkatrészekből építették meg.

A pénzhiányt fantáziával pótolták az építők, persze nem csak az EU-s előírások alapján veszélyes a játszótér, de ránézésre is az. Testi épségük megőrzése érdekében a gyermekek jobban teszik, ha nem feledkeznek bele a játékba, hiszen mindenfelé rozsdás vasdarabokat, feldarabolt fogaskerekeket találhatnak. Bár az is lehet, hogy az unatkozó tinédzserek pont ezért az izgalom miatt járnak majd ki erre a grundra.

Kicsit később már a felhasznált alkatrészek beazonosításával is múlathatják az időt a csemeték. Vajon melyik mezőgazdasági gépről származik a traktorülés, melyik kétkerekűn szolgált eredetileg a benzintank. De az egyszerű járókelő se unatkozik majd, hiszen csodálhatja az alkotó leleményességét, úgymint az állattá átalakított csillagvillás kulcsot, vagy épp a sündisznóként funkcionáló fogaskerék-darabot.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!