A szarvasi fiatal akrobatikus motorost még márciusban keresték meg a borsodi rendőrkapitányságról, érdeklődve arról, hogy mint hazai és nemzetközi szinten is már ismert, sikeres, s ekképpen abszolút hiteles motoros, adná-e az arcát egy baleset-megelőzési céllal elkészítendő kisfilmhez. Milán és édesapja, Podani Mihály igent mondott a felkérésre és egy napsütéses tavaszi napon felkerekedtek, hogy részt vegyenek a Szikszóra tervezett forgatáson.
– Kicsit fújt a szél, de kivételesen jó időt fogtunk ki, hiszen a zenés videó forgatása napsütésben zajlott délelőtt tizenegy órától délután öt óráig. A kisfilmben a szokásos motoros trükkök, piruettek, egykerekes motorozás mellett Milánnak „prózát” is elő kellett adnia. Arra kérte a motorostársakat, hogy az általa bemutatott látványosabbnál-látványosabb ugratásokat még véletlenül se mutassák be a közutakon. Persze, nyilvánvalóan a tudásáról már külföldön is magas szinten számot adó fiatalember produkcióját nem sokan tudják még csak megközelíteni sem.
– Amire nagyon figyeljetek, hogy viseljetek megfelelő védőruházatot, minőségi bukósisakot, minőségi protektorokat és legyetek láthatóak, mint a szentjánosbogarak! Figyelj a sebességre és ne húzd tövig a gázt, mert az életünk múlhat rajta! – hívta fel a figyelmet Milán a videóban.

Amikor a szervező megtudták, hogy Milán édesapja gépjárművezető oktató, akkor kitalálta, hogy esetleg lehet olyan folytatása is a történetnek, hogy Milán a motoros, Mihály pedig az oktató szemszögéből adhatna jó tanácsokat.
– Ami viszont már konkrétum a jövőt illetően, az a – szintén a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőrfőkapitányság megrendelésére készül – összeállítanak egy olyan képes anyagot „Tíz kép, tíz jó tanács” címmel, amelyben Milán ad tíz fontos útmutatást a balesetmegelőzés témájában, s ehhez kapcsolódik majd tíz róla készült fotó – mondta Podani Mihály.

Podani Milán akrobatikus motoros egy korábbi bemutatóján /Fotó: Bencsik Ádám/

Podani Milán eközben már készül az idei versenyidényre, amely május 1-jén, a kunmadarasi hazai viadallal kezdődik el. Az európai versenyeket illetően magyar promótere júliusra jelezte a törökországi Eb-bajnoki forduló időpontját. A tervek szerint két hétvégén két versenyt is rendeznének egymás után.