Az olasz MV Agusta már gyárilag igen különleges gépeket készít, gondoljunk csak a Zagato FZ4-esre, de a tajvani forgalmazónak ez nem volt elég, és megbízta a helyi Rough Craft műhelyt azzal, hogy a Brutale 800 RR-ből faragjon valami igazán különlegeset. A műhely vezetője, Winston Yeh az ötvenes évekbeli verseny-motorkerékpárokat próbálta megidézni az új első burkolattal.
mv3
Ezt először is számítógépen megtervezték, majd +d-nyomtatással elkészítették, ez alapján aztán megcsinálták a fa sablont, amelyre aztán a végleges karbon-héjat ráhúzták. Pár perc alatt leszerelhető az első burkolat, ilyenkor újra használható lesz a fényszóró, és így már közúton is közlekedhet a Ballistic Trident névre hallgató alkotás.
mv2
A gyári műszeregységet a tankra szerelt egyedi házba helyezték át, a Wukawa Industry által készített hatküllős felnik a hatvanas-hetvenes években a versenypályákon használt darabokra hasonlítanak. A verseny-slickeket a Pirelli adta az építéshez, a futóműben Öhlins elemeket használnak, Beringer fékrendszer lassít. A megdöbbentő megjelenésű Rough Crafts X MV Agusta Ballistic Trident vételárát nem árulták el, de akinek kérdezni kell, az valószínűleg nem engedheti meg magának.

mv4

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!