A meredekebb szélvédő és a lapos tetővonal miatt az új Volkswagen Beetle kabrió formája sokkal jobban hasonlít az eredeti, farmotoros Bogárra. Az is változatlan, hogy a tető nyitott állapotában nem egy dobozban rejtőzik, hanem a hátsó ülés mögött tornyosul – nem is csoda, hogy alig tíz másodperc elé a nyitáshoz, záráshoz.

Szériában adják az elektromos mozgatást, aminek segítségével menet közben 50 km/órás tempóig lehet működtetni a vászontetőt. A hátsó támlák ledönthetőek, azonban ennek ellenére került szükség esetén előbújó bukókeret az ülések mögé. E mellett még megerősítették a szélvédőkeretet is.

November 30-án, a Los Angeles-i Autószalonon leplezik le az autót, ami ezt követően nem sokkal már megvásárolható lesz az Egyesült Államokban, mifelénk csak a rendelés indul meg. Odaát háromtagú (2,5 liter, 5 henger 170 LE, 2.0 TSI 200 LE és 2.0 TDI 140 LE) a motorkínálat, mifelénk öt erőforrás közül (1.2 TSI 105LE, 1.4 TSI 160 LE, 2.0 TSI 200 LE, 1.6 TDI 105 LE, 2.0 TDI 140 LE) lehet majd választani.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!