Nagyon kis helyre összehajtogatható, kényelmes fotelüléssel ellátott kétkerekű villanymotoros robogóként látta meg a napvilágot a Moveo robogó, azonban pontosan ez a bonyolult felépítés volt az, ami a modern technológia mellett megnövelte az árat, és így csökkentette a piaci lehetőségeket.

A továbbfejlesztett modellt egyszerűen kettőbe lehet hajtani, azaz mindössze egy csuklópont van. Nem csak egyszerűbb a szerkezet, de az összehajtogatáshoz se kell végigtapogatni az egész, estenként koszos részeket. Az is fontos változás, hogy hagyományos robogónak néz ki immár a szerkezet, a korábbi guruló székkel sokan nem tudtak mit kezdeni.

A Moveo csúcssebessége 45 km/h, egy feltöltéssel pedig akár 50 km-es távolságot is képes megtenni. Az üzemeltetési költség minimális, kevesebb, mint 1 Ft-ba kerül 1 km megtétele. Noha a szerkezet egyszerűbb lett, a tömeg megnőtt, immár 45 kg-ot nyom a Moveo, szóval összehajtott állapotában inkább gurítani lehet, mint cipelni, de arra például még mindig alkalmas, hogy a város szélén hagyott autó csomagtartójából előkapva ezzel érje el az ember végső célját.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!