Tavasz óta folyamatosan dolgoztak a PSA csoport és a mérést felügyelő szervezetek szakemberei azon, hogy valós körülmények között, a Párizs környéki utakon lemérjék a konszern legfontosabb autóinak valós forgalomban mért átlagfogyasztását. Március elején az első három adatot már közreadták, most pedig itt van a 30 legfontosabb autó valós fogyasztása.

A Transport & Environment és a France Nature Environment nevű környezetvédelmi szervezetek dolgoztak együtt az autógyártó szakembereivel, az egész folyamatot pedig a Bureau Veritas nevű cég felügyelte. Továbbra is ugyanazon a körön (25 km város, 39 km országút, 31 km autópálya) haladnak az autók vezető, utas és csomagok terheléssel, működő légkondicionálóval.

A PSA Csoport a jövőben is tovább folytatja autóinak valós körülmények közötti fogyasztásmérését, noha ezt még semmiféle előírás nem teszi kötelezővé. Még az idei év vége előtt további 20 autójának értékeit közli, és ekkora elkészülnek azzal a programmal, ami az ügyfelek számára ad majd tippeket, hogyan tudják tovább csökkenteni autójuk fogyasztását. Jövőre is folytatják a méréssorozatot, de akkor már a CO2- mellett a NOx-kibocsájtást is mérik majd.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!