A Ring Brothers nevű autóépítő-vállalkozás idejét érezte annak, hogy az olasz-amerikai együttműködés keretében megszületett DeTomaso Pantera sportkocsit egy bővebb restomod keretében a mai kor igényeinek megfelelően alakítsa át. Nem csak a technikához nyúltak, de a megjelenést is módosították, aminek az általuk ADRNLN nevű alkotás lett az eredménye.

Az eredeti karosszériából csak a tető, a hátsó sárvédők és az ajtók maradtak meg, az egész A oszlop előtti rész új, ahol a bukólámpák helyett modern fényszórókat használnak. Hátrébb csak az alsó részt alakították át a kor és a technika igényeinek megfelelően – előbbi sarkosabb formákat, utóbbi néhány extra légbeömlőt jelent.

A legnagyobb újdonság, hogy az 1971-es évjáratú kocsit már nem az eredeti, 351 köbinches Ford V8-as hajtja, hanem egy GM LS3-as small block, amelyet a Wegner Motorsports szakemberei 600 lóerősre tuningoltak. Az erőt egy modern, ötfokozatú, ZF váltó közvetíti a hátsó kerekekre. Az egyedi felnik mögött körben hatdugattyús nyergekkel dolgozó Baer fékrendszert építettek.

Az utastér különlegessége a kétszínű kialakítás, a vezető oldalán minden sárga, míg az utast fekete anyagok veszik körbe. Mindez a Nike sportszergyártó tervezőinek köszönhető, eredetileg egy hagyományosabb sárga-fekete színű utasteret képzeltek az ADRNLN belsejébe, de aztán a profik meggyőzték a megrendelőt és az építőket arról, hogy egy ilyen autó valami különlegeset érdemel.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!