A szörfösök hagyományosan a nagy méretű járműveket kedvelik, mert azokon van lehetőség a nagy méretű sporteszköz szállítására, de a BMW most úgy gondolta, hogy egy motorkerékpár is alkalmas erre a célra, és el is készült a Path 22 elnevezésű jármű. Az, hogy netán az óceánban szörfölés után a sportoló esetleg szeretne átöltözni, már nem sikerült gondolni, hiszen semmiféle zárható csomagtér nincs, ahol az utcai ruháit tárolhatná az ember.

De ez utóbbi egyébként is mellékes szempont, hiszen a gép célja, hogy a Wheels & Waves, azaz kerekek és hullámok fesztiválon feltűnést keltsen. Az R nineT nevű roadster motorkerékpáron alapul az itt látható scrambler – ezek a gépek tekinthetők a mai krosszmotorok őseinek, bütykös gumival és hosszabb rugóutakkal ellátott széria-motorkerékpárok voltak ezek az egyedi építésű gépek.

Jelen esetben a motorkerékpárhoz passzoló ruhát és két szörfdeszkát is készítettek, előbbit az Ornamental Conifer néven alkotó művész, utóbbit Mason Dyer közreműködésével. Ez a két ember egyébként a motorkerékpár grafikáján is dolgozott. A BMW Path 22 csak tanulmány, és igazából azt mutatja, hogy az eleve könnyen átépíthetőnek készített R nineT nevű motorkerékpárban milyen lehetőségek rejlenek.

A régi időket idéző megjelenés mellett modern technika – 110 lóerős boxermotor, Akrapovic kipufogó, MotoGadget műszeregység – jellemzi a Path 22-t, amelynek forgácsolt elemeit a Roland Sands Design készítette.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!