Amíg a nyugati világban a gazdagok már nagyon várják, hogy egy mindenre kiterjedő modellfrissítés keretében végre bemutatkozzon a GL-osztályból készülő Mercedes GLS-osztály, addig Kínában a régi autót dobják újra piacra – alaposan átalakított megjelenéssel. A Beijing Automotive Industry Corporation, amiben a Daimlernek 12 százalékos tulajdonrésze van, hamarosan hivatalosan is bejelenti a BJ90-es elnevezésű óriás szabadidő-autóját, ami valójában nem más, mint egy átkarosszált GL-osztály.

Még 2010-ben mutatták be az óriási méretű szabadidő-autót, de az akkori tanulmány nyílegyenes karosszériáját végül némileg finomították – talán azért, mert az autó legnagyobb vetélytársa, a Hongqi LS5-ös végül ilyen baltával faragott karosszériát kapott. Arra ügyeltek, hogy se kívül, se belül ne legyen olyan alkatrész a Beijing BJ90-esen, ami a Mercedes GL-osztályra utalna, de a hajtáslánchoz már nem nyúltak: 3,0 literes, 333 lóerős biturbó és 420 lóerős, 4,0 literes V8-as biturbó választható, a váltó hétfokozatú automatikus.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!