Lassú munkához idő kell, szokták mondani, és ez elmondható az 1992-ben alapított francia Midual motorkerékpár-márkáról is, amely csak most, augusztus 17-én mutatta be első modelljét – egészen pontosan annak második prototípusát – a Pebble Beach Concours dElegance rendezvényen.

Az Olivier és Francois Midy által elkészített motorkerékpár öntött alumínium vázzal és 25 fokos szögben beépített, saját fejlesztésű, kéthengeres boxerral rendelkezik. Már kezdettől fogva az volt a szándéka az alkotóknak, hogy rengeteg teret adjanak az egyedi karakter kialakításához, ezért sok a (választható színű) bőr borítás, a vázba integrált 14 literes tank tetején lévő valódi fa panelt is teleszórták műszerekkel meg egy apró LCD kijelzővel.

Elöl 43 mm-es Ohlins FGRT villát használtak, hátul az alumínium lengőkarnál állítható Ohlins TTX 36-os lengéscsillapítót használtak. Elöl két darab 320 mm-es, hátul egy 245 mm-es féktárcsa lassít, körben kétdugattyús Brembo féknyergeket használtak. Az erőforrás 1036 köbcentis, víz- és olajhűtésű, teljesítménye 106 lóerő 8000/percnél, nyomatéka 100 Nm 5300/percnél. Akinek megtetszett a Midual type 1, annak először is igen vastag pénztárcára van szüksége, hiszen a hírek szerint 140 000 euró, azaz 43,9 millió Ft lesz a vételár, másfelől sietnie is kell, hiszen mindössze 35 darab legyártását tervezik.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!