Fotó: Titan Angels Motorsport és Szabadidő Szervező Egyesület

Lőcse Attila, alias Gesta évtizedek óta önzetlen módon munkálkodik azon, hogy szervezett formába öntse a városban zajló motorsportot. Ő maga is számos versenyen ért el szép sikereket, melyekkel lakóhelye hírnevét öregbítette. Egyesületüket 2012-ben alapította, azóta is fáradhatatlanul végzi példaértékű csapatépítő munkáját. Szervezőtevékenységének köszönhetően évente három-négy rendezvényük is van a városban, köztük motoros átlagtartó versenyek, veteránfutamok és ügyességi napok. Ez utóbbiakon kezdők és tanulók is részt vehetnek, hiszen az ilyen rendezvények elsődleges célja, hogy az indulók megismerjék a motorkerékpárjukat, s ezáltal biztos alapot kapjanak a jövőbeli motorozáshoz.
A szombati ügyességi napon minden a Babetta körül forgott. A szocialista ipar eme retrónak tekinthető terméke a mai napig a segédmotorflotta nem elhanyagolható részét alkotja, főleg vidéken, ahol tökéletesen meg is felelnek a napi használatra. Ennek a csinos formájú segédmotoros kerékpárnak a kezelése egyszerű, fenntartása olcsó, szinte karbantartásmentes, így nők is könnyedén tudnak vele közlekedni. Annak idején a tervezői nagyon elégedettek lehettek vele, a Babetta igazi átütő sikert hozott.

– Ahhoz képest, hogy a városban több rendezvény is zajlott ezen a napon, egész szép számban voltak résztvevőink, sokakat megörvendeztetett az esemény – mesélte portálunknak Lőcse Attila. A városban és a környékbeli településeken élők mellett érkeztek Budapestről, Vácról, Mezőkövesdről és a Felvidékről is érdeklődők. Az időjárás kedvezett nekünk, így zavartalanul megtarthattuk az ügyességi versenyeket, kifogástalan időben keringtek a résztvevők a kihelyezett bóják körül. Ilyenkor tulajdonképpen időre motoroznak a srácok.
Összesen tizennégy Babetta sorakozott fel a megmérettetésre a szépségversenyen. Ez nem csupán jó formájú, kiglancolt motorokat jelentett, hiszen a kétkerekűek gazdái az ügyességi versenyeken is részt vettek a mopedjeikkel. Amikor elkezdődött a szürkület, a kis motorok világító bójás pályán keringtek a kamionparkolóban, azért, hogy a fiatalok lássák, valójában milyen gyengébb látási viszonyok között közlekedni, manőverezni.

Az egyesület a közelmúltban nyolcvanezer forintot nyert a város önkormányzata által kiírt pályázaton rendezvények szervezésére. Mivel még bőven maradt a 2020. december 31-ig elköltendő összegből, Lőcse Attila azt ígéri, idén lesznek még hasonló megmozdulások. Ami igazán jó hír, mivel a Titan Angels rendszeresen megtartott rendezvényein az egyesület tagjain kívül sok önkéntes és motorsportrajongó is részt vesz.