A 76. Cannes-i Filmfesztivál hivatalos partnere a BMW, amely nem csak a vendégeket szállító autókat biztosítja, de a fesztiválpalotával szembeni kikötőben a Tyde hajógyártóval közösen megépített The Icon nevű szárnyashajóját is prezentálja; a teljes alapterületet elfoglaló utastér alapján inkább a vízibusz a megfelelő elnevezés.

Az energiát 6 darab, a BMW i3-asban is használt akkumulátor biztosítja, a nagyfeszültségű rendszert a BMW i mérnökei készítették el, a külső-belső megjelenést a BMW Desigworks formatervező részlege alkotta meg, és természetesen Hans Zimmer komponálta a menethangot. Hatalmas méretű, padlóig érő ablakok különböztetik meg a ma megszokott hajóktól a járművet. A vezető előtt egy 32 col képátlójú érintőképernyő helyezkedik el, a fedélzeti rendszer a BMW 8-as operációs rendszerét futtatja.

Szárnyashajóról van szó, a közegellenállás csökkentésére (80%-os megtakarítás) a 13,15 méteres hajótest kiemelkedik a vízből, ilyenkor 30 csomós (55 km/óra) sebességet tud elérni. A vízből kiemelkedve kevésbé érzékeny a hullámzásra a hajótest, belső égésű motor híján a hang és a vibráció se zavaró. A 2 darab 136 LE teljesítményű hajtómotor energiaellátásáról 240 kWh kapacitású akkumulátor gondoskodik, amivel nagyjából 100 km-es hatótávolságra képes a BMW Tyde The Icon.