Szuperautó-parádt szervezett Kína-szerte a Lamborghini abból az alkalomból, hogy már 10 éve hivatalosan jelen a távol-keleti piacon, de nem hagyják ennyiben az ünneplést. Bemutatkozott a Huracán Zhong elnevezésű limitált széria, az utónév egyébként a Zhongguo szó rövidítése, ami kínaiaul Kínát jelent.

Túlságosan sokan nem lehet mesélni a mindössze 50 példányosra limtitált különszériáról, hiszen az egyáltalán nem különleges, sőt, az egyedi rendelésre készülő szuperautók világában nagyon is hétköznapi: a karosszéria piros vagy sárga lehet, a könnyűfém felniket feketére fényezik, és szép fényesek a kipufogócsövek. A Győrben gyártott 5,2 literes szívó V10-es továbbra is 610 lóerős, a 100 km/órás tempót 3,2, a 200 km/órás tempót 9,9 másodperc alatt éri el a Huracán Zhong, a végsebessége 325 km/h.

Attól lesz igazán különleges az autó, hogy meglepően olcsón adják. Kínában legalább 4 290 000 jüant kell fizetni egy Lamborghini Huracánért, ami 182,5 millió Ft. Ehhez képest a Zhong limtiált széria egy-egy példányáért mindössze 3 500 000 jüant, azaz 148,9 millió Ft-ot kell fizetni, ez pedig 33,6 millió Ft-os árengedmény. Az 50 darab autóval számolva tehát a Lamborghini 1,68 milliárd Ft-ot ajándékoz a kínai ügyfeleknek – megengedheti magának.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!