Közzétette: Csaba Mohos – 2019. július 17., szerda

A háromnapos program motoros túráján a résztvevők bejárták a Tapolcai-medencét, Káli-medencét, a Nivegy-völgyet. Érkeztek az USA-ból, Hollandiából, Ausztriából, Németországból, de hazánk legtávolabbi pontjairól ugyancsak begördültek páran. A motormatuzsálemek rajongóinak több mint háromnegyede visszatérő vendég már a találkozón. A versenyre térképpel és feladatokkal megpakolva indultak, útközben felkerestek kevésbé ismert helyeket is. Jártak például az Ecséri romnál, a Szent Balázs-templomromnál. Egyes települések különleges épületeit keresték fel, jártak Monoszlón, Balatoncsicsón, Szentantalfán. Balatonszepezden ebédeltek, majd Kékkúton várta őket feladat, a káptalantóti piacnál egy tízéves körüli, leendő veteránmotor-tulajdonos bélyegezte a menetlevelüket, majd visszatértek Diszelbe.

Az Izs 1976-ban készült, az oldalkocsi hozzá a70-es években bezárt lakatosüzeméből származik – mondja Krejczinger Tibor Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A találkozóra érkezett Budapestről egy csodás Pannónia kulival, boxermotoros BMW, első pillantásra újnak tűnő, de régi Yamaha. Ausztriából szép Puchokkal érkeztek többen, a keszthelyi Ziegler Csaba pedig idén is háborús Zündappját hozta magával a gyűjteményéből, valamint a 30-as éveket képviselő motorhoz illő öltözéket is választott. A szocializmusból itt maradt MZ, Jawa, Simson több változata képviselte a korszakot, de volt oldalkocsis Dnyeper motor és angol Triumph is a gazdag felhozatalban. Az egyik Izs 1976-ban készült, az oldalkocsi hozzá Szentesi József az 1970-es években bezárt lakatosüzeméből származik. Gazdája, Krejczinger Tibor gyakran átengedi féltett kincsét párjának is, legfeljebb a motor férfierőt kívánó beindításában segít.
A találkozót megnyitva Mohos Csaba, az egyesület elnöke elmondta, hogy 2002-ben rendezték az első ilyen eseményt, és bár az idő haladtával öregednek a motorok, de gazdáik kitartanak a csoport mellett. A találkozó kirándulását Diszelben az Új Idők zenekar koncertje zárta.

Közzétette: Csaba Mohos – 2019. július 17., szerda