Volkswagen orr, Skoda hátsó - jó eséllyel egy Audit látunk Volkswagen orr, Skoda hátsó – jó eséllyel egy Audit látunk

A Volkswagen konszern fejlesztőrészlegeinek munkatársai úgy látszik kifogytak a felesleges karosszériadarabokból, ezért most a maradékokból tákolták össze a legújabb prototípus karosszériáját. Így történhetett, hogy egy Volkswagen orr került a Škoda Octavia karosszériára. A meglehetősen furcsa szerzetet Svédországban fotózták le.

A legszebb az egészben, hogy a meglepően harmonikusra sikeredett karosszéria alatt valójában egy Audi rejtőzik, méghozzá igen jó eséllyel az az autó, ami a győri gyár következő nagy dobása lesz. Az Audi Hungaria továbbra is tartja magát ahhoz az állásponthoz, miszerint az új A3-as egy leszármazottját fogják majd nálunk gyártani – márpedig a képeken látható autó nem csak hosszabb tengelytávval, de szélesebb nyomtávval is rendelkezik az Octaviánál.

Nem sikerült mindent a műszerfalba zsúfolni Nem sikerült mindent a műszerfalba zsúfolni

A műszerfalon található felirat tanúsága szerint IS3-MQB-A kódnéven fejlesztett autónak egy igen korai, csak a műszaki alkatrészeket tartalmazó prototípusát látjuk. Ez a padlólemez 2012-ben, a Golf hetedik generációjánál mutatkozik majd be, és összesen 60 (!) különféle autónak lesz majd az alapja, azaz erre épül majd az egész Volkswagen konszern jövője. A hosszú tengelytáv miatt itt minden bizonnyal az Audi A3 lépcsős hátú változatát láthatjuk, de az is lehet, hogy az Exeo-utód, vagy épp a következő Passat látható a képeken.

Hatalmas tengelytáv, széles nyomtáv - ez lenne a győri Audi A3 Sedan? Hatalmas tengelytáv, széles nyomtáv – ez lenne a győri Audi A3 Sedan?