A Goodyear Dunlop Tires folyamatosan igyekszik termékeivel a közúti forgalomban résztvevők biztonságát javítani, a gyerekekre azonban még ennél is több figyelmet kell fordítani. Évente hozzávetőlegesen 100 öt év alatti gyereket ütnek el a hazai közutakon, amiből 4-5 baleset általában halálos kimenetelű.

Az óvodáskorú csöpségek biztonságán jelentősen javít már egy láthatósági mellény is, hiszen egy 55 km/h sebességgel haladó vezető közvilágítással ellátott területen 161 méter helyett 388 méterről, nem bevilágított, kesekeny úton, 65 km/h órával haladva pedig már 195 méterről észreveszi a fényvisszaverő mellény viselőjét, két és félszer annyi időt kapva a reagálásra mint egyébként. Ez sok esetben életmentő lehet, éppen ezért a Goodyear, a Biztonságos Óvoda programja keretében szeretne előb-utóbb minden magyarországi óvodát ellátni a biztonságos közlekedést szolgáló csomagjával, amely felnőtt és gyerek láthatósági mellényeket, a mellény használatát bemutató DVD-t, öntapadós matricát és tájékoztató plakátot is tartalmaz.

A tavalyi évben 200 óvodának több mint 4.000 láthatósági mellényt osztottak ki, idén szeretnék a résztvevők számát tovább bővíteni legalább 200 további óvoda bevonásával. A Biztonságos Óvoda program számára fenntartott www.biztonsagosovoda.hu oldalon regisztráló óvodák rögtön lehetőséget kapnak részt venni egy rajzversenyben is, mely során értékes ajándékokat nyerhetnek, ősszel pedig kézhez vehetik a Biztonságos Óvoda csomagot.

Láthatósági mellények adásával gondoskodik az óvodások biztonságáról a Goodyear Láthatósági mellények adásával gondoskodik az óvodások biztonságáról a Goodyear